24. září 2016 · Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Honeywell Sputnik C vs FEI – 0:1 Repríza loňského finále s jiným koncem · Categories: Nezařazené

V neděli večer se odehrálo utkání mezi týmy Světového poháru mezi týmy Evropy a Švédka což byla jistě volba většiny fandů hokeje, ale také mezi týmy Honeywellu a FEI což byl zápas pro fajnšmekry, protože spolu svedl loňské finalisty.

Začátek utkání byl bohužel o chvíli posunut, v důsledku zpoždění předchozích ledů, nicméně i tak se oba týmy postavily k vzájemnému měření sil čelem a daly dohromady týmy, které se oproti loňsku značně lišily. Tým mikroskopistů z FEI (časem asi změníme jméno na Thermo Fischer Scientific) doplnil své prořídlé řady o několik nováčků a oproti finále zůstali kompletní v podstatě jen obránci s golmanem a 4 útočníci. V týmu Sputniku bylo změn ještě více a v podstatě až na Pavla Maliňáka s Pupajzem to byl pro mě nový tým. Změny šly vidět, protože výsledná hra byla o dost pomalejší a taktéž ubylo fyzických soubojů, které většinou končily strkanicemi, ale dost předbíhání, pojďme se podívat na zápas.

V prvních minutách si vypracovali mikroskopisté mírnou převahu, která spočívala hlavně v tom, že obrana mikroskopistů dokázala lépe kontrolovat puk a posílát do rychlých breaků křídla, hlavně Ríšu Horáka, který strašil obranu Sputniku, nicméně na všechny střely golman domácích viděl a neměl s nimi větší problém případně je zastavili obránci. K většímu tlaku pomohla mikroskopistům i přesilovka, ale nic podstatného se nestalo. V dalších minutách se hra v podstatě vyrovnala, čemuž napomohla přesilovka Honeywellu, kdy hráči FEI pikali nejdříve za faul na ujíždějící hráče a později za hru v 6. Do konce první půlky se nic dramatického nestalo a půlka skončila smírem.

Druhá půle přinesla už trošku více dramatických momentů. Oba týmy se rozehrály a hra se trošku zpřesnila. Mikroskopisté měli menší převahu v poli, kdy dokázal svého soupeře zavřít ve třetině a střílet či nahazovat od modré, Sputnik hrozil převážně z rychlých protiútoků. Čím méně zbývalo času do konce, tím více byly šance nebezpečné. Zhruba 10min před koncem se protáhnul kolem obránce Sputniku Smolka a střela skončila na břevnu, Honeywell kontroval nájezdem, kdy golman mikroskopistů Tomáš dokázal na poslední chvíli přikrýt puk pár centimetrů před brankovou čárou, který propadnul za jeho záda. Pak zase měli hráči FEI střídání, kdy se dostali k několika střelám na branku soupeře, aby opět Sputnik kontroval nájezdem Pavla Maliňáka, který byl zastaven až těsně při zakončení hraničním zákrokem. Když už vše vypadalo na remízu, tak se podařilo projet obránci FEI Liborovi Strakošovi do útočné třetiny Sputniku, dokázal se udržet na puku i když se obrana urputně snažila a nakonec nahrál od zadního mantilu na uvolnivšího se Rišu Horáka, který z blízky prostřelil brankáře Honeywellu. Do konce zbývala jedna dvě minuty, ale během těch se už nic nestalo a tak zápas skončil vítězstvím mikroskopistů z FEI (I když v současnosti už vlastně Thermo Fischer Scientific)

Zhodnotím-li zápas, tak šlo vidět, že oba týmy nenastoupily v nejsilnějších sestavách a úroveň zápasu byla spíše nižší. Z vítězství v „remízovém“ zápase se nakonec radovali mikroskopisté, kterým se přece jen podařilo vystřelit na branku soupeře vícekrát a měli menší převahu.

 

Radek „Smoke“ Smolka