01. března 2016 · Komentáře nejsou povolené u textu s názvem FEI vs Tenza 3:2 – Mikroskopisté vydřeli výhru až v závěru · Categories: Nezařazené

V neděli se potkaly týmy mikroskopistů z FEI a inžénýrů z Tenzy. Na poměry FHL narvaná hala (7diváků) J Mohla sledovat už od počátku pěkně svižný hokej. Mikroskopisté měli puk více na svých holích a dokázali Tenzu zavřít v jejich obranném pásmu, tento tlak však nepotvrdili i střeleckou převahou, protože ač měli převahu, tak nevystřelili. Ona teda nevystřelila v podstatě ani hráči Tenzy, ale hra měla spád a diváci mohli sledovat vcelku pěknou hru. K první změne skóre došlo až v cca 20minutě, kdy někdo z mikroskopistů něchtěně podrazil útočníka Tenzy u mantinelu a FEI šlo do 4. Po vyhraném buli se Inženýři z Tenzy udrželi v pásmu soupeře a nahození na branku krásně tečoval David Geryk. Chvíli se diskutovalo o regulernosti této branky, jestli nebyla dosažena vysokou holí, ale rozhodčí ji uznal tak se šlo na přestávku za stavu  1:0 pro Tenzu.

V druhé půle byla podobná té první, jen s tím rozdílem, že mikroskopistům s přibývajícím časem začali docházet síly, ale než se tak stalo, tak se jim podařilo nejdříve srovnat. Když procházejícímu Smolkovi obrana vypíchla puk jen na obránce FEI Strakoše, který s ním udělal pár kroků a z hranice kruhu prostřelil golmana Jardu. Tenza byla již více nebezpečnějším týmem a dokázala mikroskopisty zatlačit v jejich obranném pásmu, avšak než stihli vstřelit gol, tak zaúřadoval opět Strakoš a vyvezl puk, přešel přes pár hráčů a propálil brankáře Tenzy z větší vzdálenosti. Na tuto branku Tenza odpověděla zvýšeným úsilím a mikroskopisté měli co dělat, aby stíhali bránit. To se jim nepovedlo, protože po pár minutách vzniknul zmatek před jejich brankou a obrana FEI nedokázala pokrýt puk a hráče a tak se mohl ležicí brankář FEI jen bezmocně dívat jak mu puk ležicí u betonu zasová mezerou mezi betonem a tyčkou zasouvají do branky. Tenza měla dál převahu a když už to vypadalo, že do konce zbývají 2-3minuty a zápas skončí remízou, tak se povedl útok mikroskopistům, když prošel z pravé strany Tetur, obešel jednoho hráče a když už vypadalo, že bude střílet tak našel křižnou nahrávkou na levé straně neobsazeného Prchlíka a ten pohotově vystřelil do nekryté části branky. Golman se sice snažil přesunout, ale vše bylo rychlé a tak neměl šanci a FEI tímto vsítila 3tí branku. Zbylé dvě minuty už rychle utekly a tak se ze 3 bodů radovali nakonec mikroskopistké.

 

Smoke